UKKO.fi julkaisi Kertusta ja Noita Digitalin synnystä yrittäjätarinan

 
Kuva: Sari Aaltonen

Kuva: Sari Aaltonen

 

Nimeni on Kerttu Jaatinen ja olen digitaalisten juttujen moniosaaja. Teen nettisivuja, editoin videoita ja huolehdin elokuva- ja TV-tuotannoissa materiaalin hallinnasta, eli teen DIT:nä töitä (Digital Imaging Technician).

Nykyisin olen myös päätoiminen yrittäjä – eli teen kaikkea samaa kuin tein aiemmin freelancerina ja kevytyrittjänä, mutta nyt kaikki on yrityksenä. Yritykseni Noita Digital Oy tekee tyylikkäitä ja responsiivisa nettisivuja ja minä siinä ohella myös elokuva- ja TV-alan keikkaa.

Ryhdyin kevytyrittäjäksi, koska sain omia keikkoja joiden maksu piti hoitaa laskulla. En halunnut silloisen työnantajani kautta tehdä laskua; olisin ehkä voinut, mutta halusin pitää omat keikat erillään. Minulla oli siis selkeä tarve laskuttaa, mutta ei yritystä millä tehdä sitä. Enkä silloin vielä ollut varma haluanko yrittäjäksi.