Sosiaalinen media ei korvaa verkkosivuja

 
technology-2734982.jpg
 

Tarvitseeko yrittäjä erilliset nettisivut jos hänellä on esimerkiksi aktiivinen Facebook-sivu?

Nettisivujen tarpeellisuus sosiaalisen median aikakaudella saattaa pohdituttaa monia yrittäjiä.  Asiaan liittyy muutama eri näkökulma joita on hyvä tarkastella. Aktiivisuus sosiaalisessa mediassa on ehdottomasti tärkeää, ja osa voi kokea sen omiin tarpeisiinsa riittäviksi. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että sosiaaliset mediat ovat liikeyritysten omistamia alustoja, joissa toimitaan aina kyseisten yritysten ehdoilla. Nämä yritykset saattavat muuttaa käyttöehtojaan nopealla tahdilla, millä voi olla arvaamattomia seurauksia yrityksesi kannalta – pahimmassa tapauksessa sivusi poistetaan tilapäisesti tai kokonaan. Myös trendit muuttuvat, ja vaikka sosiaaliset mediat eivät varmasti ole katoamassa mihinkään, niin on vaikea ennustaa millaiseksi ne ja niissä markkinointi muotoutuu seuraavan kahden vuoden aikana. Facebook ja muut alustat muuttavat algoritmejaan jatkuvasti, mikä vaikuttaa paljon yrityksesi sivun löytymiseen ja kävijämäärään.

Jos yrityksesi verkkopresenssi on rajattu pelkkään sosiaaliseen mediaan, rajoitat myös potentiaalista asiakaskuntaasi sillä ihmisten sosiaalisen median käyttötavat vaihtelevat eivätkä kaikki käytä sosiaalista mediaa. Voidaan kuitenkin olettaa että jokainen joka käyttää internetiä, käyttää ennemmin tai myöhemmin myös jotain hakukonetta. Siksi myös pienyrittäjällä on tärkeää olla huolellisesti suunnitellut ja hakukoneoptimoidut nettisivut - näin tavoitat laajemman asiakaskunnan. Nettisivujen rinnalla on helppo toimia aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, jolloin ne täydentävät toisiaan muodostaen mielekkään kokonaisuuden.

Voit ajatella nettisivujasi eräänlaisena pääkonttorina jonka ympärille rakennat kokonaisvaltaisen verkkopresenssin. Kun nettisivusi ovat kunnossa, voit hyödyntää lukuisia eri alustoja ja sivustoja asiakkaiden tavoittamiseen ja ohjata heidät omille sivuillesi. Tämä tuo myös joustavuutta, sillä jos trendit muuttuvat niin sinun on helppo kokeilla uusia markkinointialustoja sekä -tapoja ilman että joudut rakentamaan koko digitaalisen presenssisi alusta. Lisäksi hallitset paremmin sitä, minkälaista tietoa sinusta ja yrityksestäsi löytyy internetistä.

 
office-620822.jpg

Lumoa asiakkaasi ensivaikutelmalla

 

 

Yhä useammin asiakkaiden ensikosketus yritykseesi muodostuu internetin välityksellä. Laadukkaat ja selkeät nettisivut ovat olennainen osa asiakaspalvelua – sekä asiakashankintaa. Puutteelliset sivut ja sosiaalisen median profiilit aiheuttavat turhautumista ja johtavat herkästi mielikuvaan epäammattimaisuudesta sekä huonosta työn laadusta, vaikka työsi olisi todellisuudessa ensiluokkaista. Positiivisen ensivaikutelman ja onnistuneen asiakaskokemuksen luomiseksi on tärkeää että asiakkaat löytävät olennaisen ja voimassa olevan tiedon helposti ja nopeasti. Sen lisäksi sivujen miellyttävä ulkoasu ja käyttökokemus ovat tärkeässä roolissa. Hyvän ensivaikutelman luominen on aina ollut tärkeää, ja etenkin nyt sen muodostumista on syytä miettiä etukäteen. Mikäli asiakas saa sinusta tai yrityksestäsi kielteisen ensivaikutelman on tilannetta vaikea korjata, sillä et välttämättä tiedä siitä ollenkaan. Mieti siis millaisen ensivaikutelman haluat luoda ja tarkista välittyykö tämä mielikuva verkkopresenssistäsi. Ensimmäiset hetket profiilissasi tai sivuillasi ovat kaikkein kriittisimmät. Käyttäjät vierailevat internetsivuilla keskimäärin 10 sekunnin ajan, mutta hyvä ensivaikutelma sekä olennainen sisältö voi saada heidät jäämään sivuille pitkäksikin aikaa.

Omien sivujen olemassaolo yhdistettynä ajankohtaiseen sisältöön sekä hakukoneoptimointiin on myös ehdoton myyntivaltti. Jos tämän laiminlyö, hakukoneet voivat tarjota asiakkaille vanhentunutta tai jopa väärää tietoa. Päivittämällä nettisivusi ajan tasalle varmistat että haluamasi kuvat sekä sisällöt tavoittavat asiakkaan ensimmäisenä, ja lisäksi annat asiakkaalle positiivisen ja ammattimaisen mielikuvan yrityksestäsi. Hyvin suunnitellut ja toteutetut nettisivut mahdollistavat siis paljon; pystyt hallitsemaan kokonaistilannetta paremmin, panostamaan laadukkaaseen asiakaskontaktiin sekä mukautumaan muutoksiin nopeasti.

 

Mikäli kaipaat uusia nettisivuja autamme mielellämme.

 

stairs-1209439_1920.jpg

Mikäli kaipaat uusia nettisivuja autamme mielellämme tekemään tarpeitasi vastaavat sivut

 

Tämän blogikirjoituksen kirjoitti Noita Digitalin Web Designer Satu Järvi.

Kuvat: Pixabay.com

Lähteet: https://www.nngroup.com/articles/how-long-do-users-stay-on-web-pages/